lørdag 21. august 2010

Sol og modne tomatar

"Mamma - æ ser at det e kjempemange tomata ute!"
Lille A finn fram korga si og går ut på verandaen. Der står den fruktbare tomatplanten, og bugnar av tomatar! Ja, det er noko som heiter Smakstomat, men ingen kjøpte tomatar har så god smak som dei vi kan hauste her heime! Fram til no har dei blitt spist etter kvart som dei vart modne, ein og ein tomat, men no, etter ei veke med deilig sommarvarme, var det mange modne på ein gong!
Som du kan sjå så er det så vidt planten greier å bere all den frukta... Det er FULLT av grøne, små tomatar som ventar på enda meir sol og varme. Planten er plassert på ein stol, ytterst på hjørnet av verandaen, for verkeleg å kunne utnytte sola så lenge som mulig.

No håpar eg denne smaken av haust berre er for å minne oss om tida som skal komme!
Eg er ikkje heilt klar for det kalde, våte og mørke vèret heilt enno... Er du?

Ha ein koseleg laurdagskveld!

6 kommentarer:

 1. Så flott med tomatene i korga! Et herlig bilde. Jeg er ikke klar for den våte høsten enda, jeg heller. Men, blå himmel og røde høstblad er fint!

  SvarSlett
 2. Så flott med tomatene i korga! Et herlig bilde. Jeg er ikke klar for den våte høsten enda, jeg heller. Men, blå himmel og røde høstblad er fint!

  SvarSlett
 3. Så lenge sommeren ikke er bedre, hilser jeg høsten hjertelig velkommen:) Det er jo deilig med kosekvelder inne i varmen, med kakako og masse starinlys!
  Kjempe fin blogg du har! Legger meg til som følger jeg:)

  SvarSlett
 4. Hei! Åå ,venter på at tomatene skal bli røde her også =) mangel på sol gjør nok at det tar litt tid. fikk høre at det går an å sylte grønne tomater hvis de ikke rekker å bli røde.. men håper de blir røde da, det er så gooodt =)
  Ha en finfin lørdag, det som er igjen av den =) og en Strålende søndag! Klem fra M

  SvarSlett
 5. Solmodne tomater smaker jo så nydelig!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 6. den planten har du virkelig fått til:)
  jeg har lyst å lage grnnsakshage til neste år:)
  men man må vel begynne å plante tidlig?

  riktig god søndag til deg:)
  klem ellemell

  SvarSlettblogger template by lovebird