tirsdag 5. januar 2010

Inspirasjon, ullfilt og gøy med knappar

I stova mi er det kaldt. I alle fall ganske kaldt. Litt sånn kaldt at eg er kald på fingrane når eg bloggar, og eg er sjeldan kald på fingrane. Hrmpf.

Medan eg sat i godstolen, med strålande varme på peisen og sju gamle, stooore glasruter rundt meg, fekk eg ein idè. Eg vil sy noko av ullfilt! Varm og god ullfilt! Så blogga eg litt til, las litt om kva som har skjedd i verda i dag, sjekka e-post, surfa...ja, du forstår nok kva eg meiner, og vips! så hadde tida gått, og eg hadde enno ikkje funne fram symaskin og andre sysaker som eg vil fylle kjøkkenbordet med. Og no begynte det nesten å haste litt, for eg tenkte faktisk å sjå bittelitt på tv også.. Eg laga meg deilig, varm te, rista ei brødskive og fann fram nokre småting frå dei utallige eskene, posane og småkoffertane eg har slike småting i. Og dette var kjekt! Eg kraup godt opp i sofaen, men før eg visste ordet av det sat eg jammen heilt utpå sofakanten av berre iver. Hihi!

Så i kveld vart det altså knappelaging for første gong. Og det var utruleg moro! Så no må eg berre finne prosjekt til alle knappane eg vil lage, og eg skal begynne med det som det er bilde av. Det er brun ullfilt, lilla stoffbitar, knappar og band av ulike slag... Det å legge fram ting på denne måten er inspirerande! Så no håpar eg altså at eg i løpet av veka skal få sydd ein ganske liten kjole av dette! :)

Har du sydd noko av ullfilt før? Treng eg å gjere noko med kantane? Kan eg kanskje berre klippe, feste pynten og sy saman kjolen utan å tenke på noko meir? Hmm, tar gjerne imot tips og gode råd! ;) Eller så får eg gjere det på Guromåten, det vil seie prøve først, gi opp etterpå, og så prøve på noko heilt anna seinare...hihi!

15 kommentarer:

 1. Hei Guro ! Det var noen flotte knapper! Visste ikke engang at det gikk ann å lage dem selv.....
  Jeg har sydd mye i ullfilt, men jeg har alltid gjort noe med kantene. Kan være det går å ikke brette/skjule etc - kanskje ved å kun sy en liten søm litt inn fra kanten. Slik at det ikke rakner??? Tror jeg må teste litt ut det der! Anne

  SvarSlett
 2. Så fine knapper! Jeg syns det er mye kjedelige knapper i butikken, så det var inspirerende :)

  Kaldt her hos meg i dag også, jeg er hjemme og prøver å holde liv i peisen - vanskelig for meg det der.

  Ha en fin dag
  Kjersti

  SvarSlett
 3. Høres ut som om du hadde en rigtig fin kveld:) Knappene ble stilige!

  Jeg har sydd en jakke til meg selv i ullfilt (før bloggens tid, så ingen bilder av den der..) Jeg vasket ullfilten først, så den ble litt tettere. Gjorde ingenting med kantene, og de er fortsatt fine. Lykke til dem ditt ullfil prosjekt!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Du treng ikkje å gjere noko med kantane, ullfilt raknar ikkje :-)
  Og fine knappar :-)

  SvarSlett
 5. Det fine m/ ullfilt er at det IKKE rakner, har sydd masse i det og er utrolig fornøyd:-)
  Helt klart en varmende vinterfavoritt!
  Veldig fint å sy spencer-kjole til jenter,jakker,bukser etc.
  Har brukt broderi-maskina langs kantene for å få en fin avslutning. Kan også syes inn som kant , men ikke nødvendig for annet en utseende:-)
  Lykke til:-)
  Klem,Hege.

  SvarSlett
 6. Veldig fine knapper! Kan du ikke fortelle/vise hvordan du gjør det? Det ser så priklete ut, vet ikke om jeg får det til..
  Lykke til med ullfilt-prosjektet! Jeg har ullfilt liggende, men harikke somla meg til å sy av det enda. Har lest at ullfilt ikke rakner, men det er nesten vanskelig å tro det.. Vel, det er vell bare å prøve selv for å få beviset!

  SvarSlett
 7. Tudeluu Guro:)Nå er det lenge siden jeg har lagt igjen kommentar på bloggen din-så nå var det vel på tide! Nydelige knapper, gleder meg til å se det ferdige resultatet, og kjenner jeg deg rett blir det veldig bra!
  Jeg har sett litt på symaskiner idag ( skal få i bursdagsgave til mor og far når jeg blir hælige tretti om et par mnd- forøvrig er det 2mnd idag til termin!!)og mitt første prosjekt da kan kanskje være vimpelrekke, det skulle jeg vel klare....:)
  Her i huset har jeg tent masse levende lys, kokt kakao og snart blir det nybakt brød.....mmmm som vi koser oss inne i kulda:)
  Stor klem til deg fra meg:)

  Julie:)

  SvarSlett
 8. Nydelige nydelige knapper ♥ Det er så inspirerende og hyggelig å besøke bloggen din!

  klem,Lene.

  SvarSlett
 9. Tilda har både tøffler, alprhuer og vottar i ullfilt!

  SvarSlett
 10. Der findes næsten ikke noget bedre end knapper, dem kan man ikke få for mange af og da slet ikke når de som dine er så smukke. Man behøver slet ikke bruge dem alle sammen, mange kan man bare gemme som katte eller lade ligge som smukt pynt i en lille skål.

  SvarSlett
 11. Vilka söta knappar! Ser ju ut som ett superkul pyssel!
  Här är det oxå kallt! Så kallt att det fryser på föntrena trots 2extra element! Jaja, det är iallafall ljust ute nu när det är kallt! Inte ett moln så långt ögat kan nå! :)
  Kramar

  SvarSlett
 12. Hei!
  Knapper er sååå artig å lage. Jeg har fått helt knappedilla, og lager øredobber av dem Ü Men det finnes jo mye annet å bruke dem til også, enn bare knapper mener jeg. Hårspenner, hårstrikk, hekle armbånd og dekorere, lage brosjer. Å, nå fikk jeg lyst å gå hjem og lage knapper! Du har forresten en kjempefin blogg, og nå har jeg link til deg på bloggen min.
  Ullfilt tror jeg er en gave til nybegynnersyere (sånn som meg), litt samme som fleece, bare mye penere!
  Ha en fin ettermiddag Ü

  SvarSlett
 13. hei guro :)

  selvfølgelig kan jeg hjelpe deg
  http://monicasgrafikk.blogspot.com/

  varme klemmer

  SvarSlett
 14. Hej Guro!
  Datorn kan verkligen vara en riktig tidstjuv ibland. Jag har sytt i ullfilt. Man behöver inte zickzacka kanterna med filt, den remsar inte. Är liksom ihoptovad. Lycka till!

  SvarSlett
 15. Ullfilt er gøy! Og veldig problemfritt i kantane:) Knappar er også gøy. Eg tippar kjolen blir veldig fin!

  SvarSlettblogger template by lovebird