onsdag 19. oktober 2011

Geocaching og kaffekos

I går var himmelen strålande fin, lyset var varmt og skjønt og temperaturen behageleg. I dag regnar det kontinuerlig i store mengder, det er grått og trist og kaldt. Eg gjer husarbeid, men skal ganske snart fyre i peisen og lage den perfekte kaffe latten. Håpar eg! ;) Og før eg gjer det, vil eg gjerne vise fram nokre fine og forhåpentlegvis inspirerande turbilder. Vi har nemleg oppdaga Geocaching, og syns det er ein kjempefin måte å komme seg ut i marka på. Alle er glade i å gå på skattejakt, og gleda er stor når vi kan opne ein liten, godt gøymt boks, skrive teamnamnet vårt, og bytte ut ein liten dings med ein annan. I desse boksane kan du nemleg finne både det eine og det andre, men mange er veldig små, så skattane er deretter. Storesyster har jubla lenge over ein gammal medalje, og har ofra nokre hårstrekk og småting i bytte.
Lillebror er også glad i å vere ute, heldigvis. Men han må vi jammen passe på, for absolutt alt går i munnen no. Eg har ikkje tal på kor mange haustblad han har hosta og harka på, i det han gjer forsøk på å svelge dei... Når det gjeld bekledning må eg berre få komme med eit godt råd: ull, ull, ull! Ta heller fleire lag med ull, så treng du ikkje ha på så tjukk dress. Tjukke dressar gjer det veldig mykje vanskelegare å bevege seg!
No når mannen har hatt permisjon, har primus og mokkakanne aldri vore langt unna. Han har ein utruleg snerten, liten primus (ja, eg skriv han, for dette er oftast på hans initiativ), som tar omtrent ingen plass. Mokkakanner finnast i ulike storleikar, espressokaffe kan ein ta med i ein liten boks, og ei flaske vatn har ein vel alltid med på tur. Mmmm - til og med eg som ikkje drikk svart kaffe får lyst på. Men nøyer meg med å nyyyte lukta av fersk kaffe. Og minst ein bit av sjokoladen... ;) Deilig!

Ønskar deg ein herleg haustonsdag!

9 kommentarer:

 1. Å være ute på tur slik med barne er så trivelig :) Og aldri har jeg hatt med meg en mokkakanne på tur ( jeg elsker jo slik kaffe ) . Fra nå av skal den være med ! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det ? ;)

  Takk for tips :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Ja, gårdagen var liksom et siste pust fra sommeren.. :) Men man får nyte tiden inne i tiden som kommer, og kanskje også våge seg ut i regnskura iblandt. Som du sier ull, ull, ull og vanntett utenpå! :)
  Ha en fin dag!
  LenaE

  SvarSlett
 3. Herlige bilder! Gelder meg til å bli mer "rørlig" og komme ut på tur igjen!
  Vi har og oppdaga geocaching...stor stas for ungene med et mål for turen :-)
  Kos deg i regnværet!

  SvarSlett
 4. Åhh, vi geocacher også=) Det synes hele gjengen er kjempegøy. Bloggen din er bare SÅ koselig. Ha en fin, fin dag. Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 5. Så herlig skrevet! Følte nesten at jeg var litt ute på tur jeg også, og kunne lett inbilde meg at den deilige Pukka-teen min var nytrukken espresso på primus. Herlig!

  "Små turer er store turer" står det på en termoe mannen har fått av en tidligere arbeidsgiver. Det er så fint motto! og vel verdt å ta med seg i småbarnstia når en kanskje må forsake de store strabasiøse turene til fordel for nær kos i nabolaget. Med desto større fokus på de flotte detaljene barn er så gode på å oppdage! Og putte i munnen...

  Skattejakten deres høres morsom ut! Vi har oppdaga turorientering. Det er utrolig hvor gøy det kan være å finne en orange pappkartong ute i skogen, stave seg fram til en kode og skrive det ned på eget ark. Ingen premier, ingenting fysisk å ta med hjem, bare gode opplevelser. Anbefales!

  God tur! Og god innedag. (o:

  SvarSlett
 6. geocaching er gøy!
  men de alle minste kan være litt vriene å finne!
  jeg har putta små meise-ting inni bokser rundt om kring i området, gøy gøy!
  håper på bedre tid til slike aktiviteter etter endt husbygging.. det siste året har jeg ikke lett opp eneste premie..

  SvarSlett
 7. Så fine turbilder:)
  Takk for i dag, forresten! Var veldig koselig å hilse på både deg og minstemann:) Og den pakken du hadde med, den har jeg "pakket" opp nå som barna er i seng, og sett på hver eneste bit; for en godtepose!!! Tusen takk for fin-fin byttehandel, håper sengetøyet blir som du har tenkt!

  Klem, Janne

  PS: Gleder meg til fredag;)

  SvarSlett
 8. Hello kjære deg!

  jeg ble så sinnsykt glad for ordene du la igjen hos meg! Hjelpes! Så utrolig snill du er :)

  TUSEN takk altså!!!

  Så skjønne bilder du viser her.. Er noe av det beste med høsten synes jeg.. Deilige skogsturer med løv under beina :)

  Stor klem fra Ida Susanne

  SvarSlett
 9. Geocaching høyrest gøy ut! Trur jammen vi må prøve det! :)
  Kjempekoselege turbilete!

  God torsdag til deg og dine...

  SvarSlettblogger template by lovebird