tirsdag 18. oktober 2011

Detaljar gjer heimen unik

Det er så godt å ha det fint rundt seg! Det er både beroligande og inspirerande, og eg kosar meg i den "nye" stova mi. Ikkje dei heilt store endringane, men det er detaljane som er på plass no, og som får komme til sin rett, fordi det er relativt ryddig rundt dei. Men det er jammen litt av ein jobb å skulle halde det slik! ;) Det bur fire rotekoppar i dette huset, og eg må innrømme at eg er blant dei verste... Heldigvis er eg flink til å rydde! :)
Rundt omkring i huset mitt finn ein fleire ting som gjer akkurat vår heim unik. Nokre av tinga har eg laga sjølv, noko er bruktfunn, andre ting er det ungane eller andre som har laga til oss og nokre ting har eg kjøpt berre fordi eg likte dei. På det øverste bildet ser du eit glimt av bildeveggen i stova, der ein liten kveps har fått plass på ei ramme. Kvepsen og vennene hans kan du lese om her. På peishylla står mellom anna denne vesle geitekillingen vi har fått i gåve frå mormor, og er så skjønn! Saman med nokre soppar frå Søstrene Grene,ei lykt og nokre små vasar med blomster i, lagar den fin hauststemning i stova.
Denne vesle keramikkfuglen sit på lokket til ei fin krukke, og passar perfekt til fargane i gangen. Det er ikkje ei veldig spesiell krukke, men den var tilfeldigvis både søt og billig, så eg kjøpte den. No passar den på dill og dall og småtteri, som ellers ville lagt ein annan plass og slengt, er eg redd. :)
Det vart jammen mange bilder på bloggen i dag, men eg håpar du held det ut.. :) Eg har vore heime i fullt dagslys, og då er det så kjekt å knipse bilder! Og dessutan er det ganske oppmuntrande å gjere noko som tar fokuset bort frå den dunkande kjeven, der det inntil i går sat ein visdomsjeksel... ;) 

Krukka med tapetlim har fått merkelapp frå Dymoen eg fann på ein loppis. Likte så godt det litt stramme svart/kvite uttykket! Og det er dessutan veldig praktisk å ha berre bittelitt tapetlim tilgjengeleg til små prosjekt, i staden for å måtte gå i kjellaren etter den stoore dunken i tide og utide.

Keramikkenglane er ei gåve frå verdas beste syster, og er laga av ein Gøteborgskunstnar som eg ikkje hugsar namnet til. Dei heng i ei settekasse på kjøkkenet, og minner meg om Gine, om kjærleik, om englar som passar på oss og om at vi skal vere kvardagsenglar og gode med kvarandre.
Dei siste detaljane er frå bokhylla mi. Dei fleste, i alle fall. Bokhylla er rydda etter fargar, og ved sidan av den raud/rosa avslutninga på inspirasjons- og hobbyhylla mi står ein Hoptimist og gliser med krone på. Herleg! Elefanten er ei sparebøsse, som har ramla i golvet minst ein gong for mykje. Men den er så skjønn, så den får stå, trass manglande øyreflipp og apefjes. Den står på ei papirkledd eske, mellom ein gul og ein raud bunke med romanar. Det er kjekt å lage små utstillingar!

Eg trur ikkje mange andre har det slik heime hos seg som oss. Og eg likar veldig godt tanken på å ha noko annleis, sjølv om eg sjølvsagt blir påvirka og inspirert av andre. Det er vel slik det skal vere? :) Trendar kjem og går, og sjølv om eg ikkje strevar for å halde følge med kva som er siste nytt, så blir nok heimen min sakte men sikkert påvirka av trendar likevel. Heldigvis har vi bloggar og interiørblad med mange ulike stilar, slik at ein kan inspirerast til å finne sin eigen stil, uavhengig av kva reklamen i postkassa seier at du skal like! :)

Håpar du har ein deilig tirsdag!

5 kommentarer:

 1. Herlig den ugla!! *I like* Jeg kjøpte meg en sjelete ugle på loppis i sommer. Veldig søt.

  Ha en flott dag! *smil*
  Ciao!

  SvarSlett
 2. Du er flink. Og god, Guro! Og verdas beste storesyster. Her er bloggen til ho som du ikkje hugsa namnet på, kunstnaren som har laga englane. :-)

  http://charlottaklingstrom.blogspot.com/

  KLEM
  gine

  SvarSlett
 3. Så fint de har det, Guro! Personleg og unikt. Moro med slike små overraskande detaljar i interiøret. No vart eg inspirert til å gå og ordne litt i mi eiga bokhylle! :) Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 4. jeg sier det igjen, dette hjemmet virker som et godt hjem å bo i ;)
  mange fine og persolige ting, akkurat slik det skal være!
  jeg gleder meg til jeg kan ha det ryddig rundt mine ting og, vi trenger så sårt bedre plass! ingeting er finere enn en vakker ting/møbel, med LUFT rundt :)

  SvarSlett
 5. Vakre og inspirerande detaljar:) Så kjekt at du deler!

  SvarSlettblogger template by lovebird