tirsdag 28. september 2010

Superenkle fototips!

Har du lurt på korleis du skal få vist fram det du vil vise fram på bloggen? Eller korleis du skal få den til å sjå enda meir tiltalande og fin ut? Eg vil komme med nokre svært enkle tips!!

Det kan vere lurt å starte med bilda dine, for dei er noko av det første ein ser på, og om du ikkje er supergod på tekstformidling, er det ikkje så spennande med ein blogg med dårlege bilder... 
er ein fantastisk fin blogg, som ganske nyleg kom med nokre enkle fototips, 
og om du vil sjå dei kan du berre klikke her.

Eg vil råde deg til å laste opp Picasa, og så legg du bilda dine inn der for å bearbeide og lagre. Etter at eg har gjort det eg vil gjere med bilda mine, så eksporterer eg dei til skrivebordet i den storleiken eg ønsker (som oftast 1200 pikslar), for å hente dei derifrå til Blogger ved behov.
Bildet øverst er eit utsnitt av dette bildet. Hugs å tenke komposisjon og skarpheit når du nyttar knappen Beskjær, som du finn under Grunnleggande redigeringar. Dette bildet er ikkje gjort anna med enn at eg har lagt på meir lys, ved å bruke Utfyllingslys. Det er nok mine to favorittfunksjonar! :)
Og dette var utgangspunktet... Ikkje noko særleg å skryte av, men det tok berre få minutt å få det slik som eg ville ha det! :) Tenk så kjedeleg bloggen hadde sett ut om eg berre brukte slike kjipe bilder? Nei, eg er laaaangt frå proff, men nokre få enkle tips? Ja, takk!!
Desse tre bilda er også det samme bildet, men på tre ulike måtar. Først er det ubehandla, men så la eg på litt Utfyllingslys, og det vart som i midten. 
Deretter gjekk eg inn på Effekter, kor du finn mykje rart å leike deg med.
Eg valgte funksjonen Metning, og fekk gjort bittelitt med fargen, 
så det vart litt meir realistisk (faktisk) og litt meir barneselskap. ;)
Til slutt valgte eg å beskjære dette bildet også, for å rydde bort litt rot, 
og då vart det sånn. Eit lite utsnitt av barneselskapsbordet til 5-åringen. :)

Håpar dette kan inspirere og hjelpe deg til å legge ut store, fine, klare bilder! 
Eg gler meg til å sjå!
Lukke til!

8 kommentarer:

 1. Takk for supre tips ! Du har en kjempefin blogg !

  SvarSlett
 2. Så artig å lese om dette. Jeg lastet ned Picasa i dag, kun fordi at da jeg skulle lage et nytt innlegg fikk jeg ikke lastet opp bilder på den måten jeg brukte før (det er over en uke siden mitt siste innlegg - har noe skjedd med Blogger/Blogspot skal tro?) og så var Picasa et av alternativene.
  Tusen takk for tips. Da skal jeg prøve meg på bedre bilder i neste innlegg.
  Ha en fin dag!
  Klem fra Sølvi

  SvarSlett
 3. Ja til fototips!
  Så grei du er som deler av din kunnskap. Jeg har også Picasa 3, og det har jeg bannet og styrt ganske mye med, skal jeg si deg. ;) Bildene ble enten helt enorme, eller vanlig størrelse, og jeg fant aldri ut av hva jeg gjorde forskjellig. Jeg kunne godt tenke meg litt større bilder nemlig, men det er vel blogger-malen som setter grense for det... eller? Uansett, takk for tips, jeg skal nok prøve meg frem.

  Fin tirsdag til deg!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fine tips! Har akkurat begynt se litt på Picasa, veldig moro!

  Bloggen din er bare helt nydelig, har nettopp sittet å lest å nytt vakre bilder og historier. Hit kommer jeg tilbake!

  Ha en koselig kveld!

  SvarSlett
 5. Supre tips Guro =) Elsker bildene dine!! Ønsker meg et speilreflekskamera til å ta finere bildr med... det er så mange morsomme ting man kan finne på med litt flere innstillingsmuligheter!! Håper du har en nydelig tirsdag... Klemmer fra M som nyter høsten til det fulle- sukk så vakre dager her =) Klem igjen

  SvarSlett
 6. Flott å dele tips! Du tar kjempefine bilder!

  Stor klem

  SvarSlett
 7. Takk for tips om den bloggen. Jeg har sittet og tittet og tittet. Den er jo helt fantastisk. DE fargene... Ha en fin kveld og uke.

  SvarSlett
 8. Takk for tipsene! Og jeg som har tenkt at alle andre er så flinke til å ta fine Lyse bilder bare ikke jeg. Nå blir det kanskje forbedringer:0) skal kikke innom den blogge og.

  SvarSlettblogger template by lovebird