onsdag 18. mai 2011

Dagen derpå...

I dag er mammaen her i huset sliten. Håret heng slapt, gårsdagens sminke er gnidd litt utover, kleda er behagelege og ufikse... Men gårsdagen var ein suksess!! :) Som du ser på bildet glimta det til med litt sol innimellom skyene og regnbygene, og ungeflokken som var på 17.maifest her på ettermiddagen fekk springe litt i hagen. Huset kan bli litt i minste laget med ni vaksne og åtte barn som skal spise og leike og prate og feire 17.mai! For ein herleg dag det var! Her ser du glimt av det tradisjonelle potetløpet, 
der alle barna deltar, og alle barna får premie! :)

Vi feirar alltid dagen med enkel, god frukost før vi tar på bunadane og finkleda. Flagget går til topps, sølvet kjem på, og vi pakkar oss i bilen for  å dra til byen. Der vandrar vi eit godt stykke frå parkeringa og inn til sentrum, og frydar oss over å sjå så mange finkledde folk på bytur. Storesøster var i storslag og verkeleg stråla i går! Inn i mellom er det også nokre som smilar med fjesa sine, og særleg turistane.. Dei stoppar ofte opp for å ta bilder av den bunadskledde mannen min. Han er flott! :) I byen kikkar vi litt på barnetoget før vi går i Nidarosdomen. Høgtideleg og fint! Og så er vi på Vestfrontplassen med vennar etterpå, der vi spis is, drikk kaffe og ser på folket. Barna får kvar sitt eksemplar av dei overprisa, glorete gassballongane, og så får dei springe så lenge dei orkar, og denne dagen kan ein også spise så mange is ein har lyst på! :) Vi ser delar av borgertoget også, før vi bevegar oss heimover. Og der blir det fest og feiring, med masse god mat og fine folk! Når kvelden kjem er det opprydding og sofaen som gjeld... Ahh, det er både utruleg kjekt og utruleg slitsomt med slike dagar! I dag har både eg og Lillebror vore litt trøytte og sure.. Men det går over! ;)

Hugsar du kvifor vi feirer denne dagen? 
For barna seier vi gjerne at det er Norge sin bursdag, 
men om du vil vite litt meir skriv Wikipedia dette:

17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og beseglet medlemmene av RiksforsamlingenEidsvoll landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges konge. Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten. 17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog.

Kan det vere at denne vekelange bloggtørka mi går over no? 
Kjenner du deg att i at det kan vere vanskeleg å blogge av og til? Det er nesten som om ingenting er viktig nok, ingen bilder er bra nok og tida strekk heller ikkje til. Men eg har verkeleg lyst til å blogge, for det er jo så moro, og så det er vel som med mykje anna; det er berre å komme i gang, så går det nesten av seg sjølv! 
Tuuusen takk til deg som skriv ein kommentar eller er innom sjølv om det er lite nytt her!
Du motiverer meg masse! 

3 kommentarer:

 1. Heisann du! Hyggelig å treffe på dere igjen i går. Jeg savnet bunaden min litt ekstra når dere kom der så staselige:) Det ble stor ståhei med 8 voksne og 6 barn på Bakklandet for vår del:) Hygge!

  Jeg har ikke problemer med å finne ut hva jeg skal blogge om eller ha nok bilder; problemet er bare at det finnes dessverre ikke nok timer i døgnet... Har mange bilder og tanker som ligger på vent. Nå er mannen på kolonihagen for å male, det gleder meg:)

  SvarSlett
 2. JAA det er vanskelig å blogge HELE tiden. Merker at jeg har blitt flinkere tilå blogge når jeg har LYST og ikke fordi jeg må... Du er ikke alene:) Men flott og inspirerende er du:)

  SvarSlett
 3. Det var ein knall-fin 17.mai-fest! Du er toppen, Guro!

  SvarSlettblogger template by lovebird