mandag 2. mai 2011

Kom mai, du skjønne milde...

Vi storkosar oss med våren i Trondheim!
Eg trur jo at det vèret vi har akkurat no, er slikt vèr vi skal ha i lange tider framover. Har rett og slett vanskar med å forestille meg at det plutseleg ein morgon kan vere kaldt og surt,grått og trist, støvlar og strømpebukser igjen... Men for å vere på den sikre sida tar eg likevel inn dei nysådde frøa mine om natta.
Det er faktisk nesten minusgrader då, altså! Men enn så lenge strålar sola varmt og godt!

Denne helga hadde vi veldig lite planar. Vi skulle berre pusle rundt huset, rydde i hagen, gå tur og kose oss.
Det gjorde vi verkeleg også! Men kanskje kjekkast av alt var likevel turen vi hadde til Rotvollfjæra saman med gode venner. Storesøster kunne såvidt sykle aleine før vi tok turen dit, men etterpå hadde ho verkeleg stålkontroll! Det var heilt genialt å drive sykkeltrening på grasplenen ovanfor fjøresteinane. 
Flatt og fint å sykle på og heilt greit å ramle der. Ingen nye skrubbsår! :) Og ho var så stolt! 
På bildet ser du gliset, men du går glipp av lyden - ho ler heile vegen!
Vi fekk også testa ut litt av utstyret til Lillebror i helga.
Han har nemleg TFK sin nyaste vognbagmodell, Multi X, som du kan sjå nærmare på her.
Vi er så langt veldig fornøgde! Eg ville ha TFK fordi den er lett å trille, har handbremse og går lett inn i bilen.
Ikkje superfornøgd med alt, men så stiller eg høge krav også... Yrkesskade etter å ha prøvd ut utallige vogner i barnehagejobben? Skulle hatt min eigen perfekte kombinasjon av fleire ulike..!

Uansett: det store minuset med denne vogna har jo etter mi meining vore det at barnet må ligge vendt bort frå deg frå den dagen du velger å kutte ut bagen. Dette kan jo vere ganske tidleg, og då mister ein den kontakta ein har med kvarandre ute på tur, og som eg syns er ubetaleleg! Men med denne nye bagen kan ein altså fikse og trikse litt.. Ryggen kan hevast, fotenden gjerast litt om, bagen vippast opp - og hokus, pokus, du har ei sittevogn vendt mot deg! Hurra! Lillebror er enno litt liten til å sitte der særleg lenge, men det er heller ikkje mykje jobb å trylle den tilbake til den lune, gode bagen som er så god å sove i. :)

I vogna si har Lillebror no også fått den utruleg fine posen han fekk til dåpen sin. Den heiter LilleSommer, og du kan sjå nærmare på den her. Vi er så utruleg fornøgde med den! Kjempedeilig stoff, ullfòr og lekker design! Litt stor enno, men det betyr vel berre at han kan bruke den leeenge! Tuusen takk, J!!

No skal det syast her! 
Eg har funne ut at Lillebror må ha nye penklær til 17.mai, og det skal eg greie å fikse!
Har forresten lagt ut nye stoff til salgs i Eplabutikken min! :)

Ha ein deilig kveld!

8 kommentarer:

 1. Så stilig utstyrt veslebror då:) Kjekt å lesa om våren i Trondheim! Syklejenter er eit meget viktig vårteikn her også;) Og tusen takk for fin kommentar på farfar-diktet mitt!! Trur eg skal lesa det i gravferda i morgon, kvir meg litt, men godt å vita at det treff folk!

  SvarSlett
 2. Hei Guro! Inspirert av deg måtte jeg legge ut et sykkelinnlegg jeg også :). Flinke, stolte jenta di - fantastisk å mestre sykkelen slik!
  Vogna til lillebror så virkelig genial ut! Jeg er så enig i at det er godt å trille med barnet vendt mot seg. Vi har ei gammel Simovogn, mangt kan sies om den, men kontakten vi får med henne når vi triller gjør at vi sverger til den. (Samt mange andre ting - bl.a. lagringsplassen under! Her om dagen fraktet jeg et 10 liters malingsspann hjem under vogna ;)) Det er så fint å se hvordan hun stadig søker blikket mot meg når hun oppdager ting når vi er ute og triller. For å få en bekreftelse og for å dele øyeblikket. Det er så fint med trilletur :)!
  Fine vårdager videre! Beste hilsen Astrid

  SvarSlett
 3. synes jeg hører LYDEN av sykkeljenta di!
  hviiiin!!
  lykkelig er vel et barn som endelig har mestret sykkelkunsten!!
  vi springer og holder på ei her og, hun er så forsiktig..men det løsner vel snart!

  spent på 17 mai klærne til broremann ;)

  SvarSlett
 4. herlig bilde av ei svært fornøyd jente, det vises på bildet det:) Vi har ei herlig tid foran oss her i Trondheim:)
  Så bra du er fornøyd med vogna:)

  Ha en fin dag:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 5. Herlige innlegg Guro! Superfint det bildet av LilleLille-posen! Lufta har gått litt ut av ballongen min i dag, har nok hatt litt for høyt tempo i det siste. Må finne tilbake roen litt nå. Har ikke hatt noe tid for meg selv. Lekker lue, Oliver hadde kanskje fått den på. Stor klem til deg i vårsola! Idag har jeg endelig gått litt tur igjen, man har jo liksom ikke tid til å sløse bort sovetida.

  SvarSlett
 6. Så fin og stolt Anna på sykkel! Og du har vor veldig flink til å skape ei vakker lue, Guro. Mest av alt er du ein meister til å lage fine og inspirerande blogg-innlegg!
  -mams

  SvarSlett
 7. Vi har også den bagen, men Kristian har jo blitt for stor/lang til å bruke bagen før vi i det hele tatt har fått bruke sitteegenskapen. Så for oss var det kjøpet katta i sekken :-( Hvis den hadde vært større hadde den vært genial.

  Ser storesøster koser seg på sykkel, gøy :-)

  SvarSlett
 8. Hei hei..Har nok en yrkesskade selv jeg...Litt over normalt interessert i vogner og barneutstyr. Jeg lette lenge etter den perfekte vogna til minste mann. Her endte det med brio Go som kan snus begge veier og brukes til du ikke trenger vogn lengre. Jeg lette også etter ei vogn som barnet kunne sitte mot meg. Og da var Go vogna perfekt...
  Var innom epla butikken din og kjøpte meg ei epleklokke som jeg venter spent på ;)

  Ha en fin dag

  Randi

  SvarSlettblogger template by lovebird