tirsdag 3. mai 2011

Så kjekt å sy lue!!

Denne lua fekk eg endeleg sydd i går, og det var rett og slett DEILIG!
Tenk at det kan vere så utruleg tilfredsstillande å sy!
Eg hadde riktignok litt startproblem, som vanleg, med denne gongen kom eg over desse og fekk løfta fram symaskina. Startproblema er kanskje kjent for fleire? Det er jo så tiltak å leite fram og rydde vekk symaskin, stoffbitar, fleire små koffertar med ulikt utstyr, for eg treng jo nesten alltid eit eller anna i akkurat den kofferten eg ikkje tok fram.. Og så er eg litt redd for å mislukkast, for då blir eg så sur. Og så blir eg tilsvarande glad når det blir som eg har tenkt! Og gjett kva slags humør eg endte opp med i går kveld? 
Jepp, blid og glad og stolt over det eg hadde fått til. Det skal ikkje så mykje til, nemleg...
Det første eg gjorde då vi kom opp på kjøkkenet i dag tidleg, det var å plassere Lillebror i stolen og få på han lua... Men trur du den passa? Neida, den er nok aaaltfor lita! Æsj, altså! Men det var jammen bra det var i dag eg fann det ut, og ikkje i går kveld. Då hadde eg jo gått glipp av den gleda..hihi! :)

I løpet av kvelden skal eg nok få fiksa på litt småtteri, og kanskje sydd ei ny, STOR lue til den store guten min. Så kan den vesle lua kanskje få seg ein tur til Epla? Kanskje er det nokon andre den passar betre til? Eg kjenner liksom ikkje så mange små gutar... Men den kan forsåvidt også brukast av ei jente, altså.
Den er sydd av ei småblomstrete gardin og "mjølkegutstriper" fra Stoff og stil. Resten av 17.mai antrekket er tenkt å passe til lua, og eg skal nok vise det fram etterkvart som det blir ferdig!

På eine sida har lua ulike band frå mitt mangfoldige sortiment, men den kan vrengast om ein vil ha ein litt meir nøytral variant. Det er også fint! :) Joda, eg kjenner at eg alt gler meg til å lage ei til! Dette var gøy! Litt småjusteringar av mønsteret (frå Sy till barnen 0-4 år/Gynther) så tenker eg vi er i boks! ;)
Lillebror ser litt skeptisk ut på dette bildet, men han var faktisk veldig fornøgd!
Og no har han sove i snart to timar, så då er eg veldig fornøgd også..!

Ha ein strålande ettermiddag!

14 kommentarer:

 1. lue er såå fin på den nydelige gutten, men litt liten ja:)
  Tenk, da får du gleden over luesying en gang til...
  Trine:)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Det er så utrolig skuffende når det man har sittet og gledet seg til å bli ferdig med ikke passer! Har lenge hatt lyst til å prøve å sy lignende lue, men har ikke hatt tid eller mot :) Den ble SÅ FIN! Gleder meg til å se fullt antrekk :)
  Utrolig fint elefant-bånd! Tar gjerne imot tips hvor jeg kan finne slike søte bånd..

  SvarSlett
 4. Wow, så kul den ble!
  Du er så flink til å sy:)
  Kos dere i finværet (selv om det er litt kaldt i lufta)!

  Hilsen Janne

  SvarSlett
 5. Så søt lue! Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen av å komme i gang, ja...

  Jeg har lagt en award til deg på bloggen min;-))

  SvarSlett
 6. Passer eller ikke - huen er fin. Bente

  SvarSlett
 7. Sååå søt...både hua og guten! :)

  Ha ein finfin kveld!

  SvarSlett
 8. Den lua var jo bare helt fantastisk! Gid at mine er blitt så store, ellers skulle jeg hat to stk :)))

  SvarSlett
 9. Kjempefin lue du har sydd! Jeg er imponert. Gleder meg til å se resten av 17.mai-antrekket. :)

  SvarSlett
 10. Kjempesøt lue!
  De Gynther luene er alltid gøye å sy. Bare ergelig at den ble for liten da.

  Jeg er jo så heldig å ha eget syrom, så jeg slipper å pakke alt opp og ned. Veldig kjekt:)

  SvarSlett
 11. Søøt :)

  takk, no minte du meg på at eg er ute på kikk etter å mønster på sol-hatt til bollerinaen. ho har ei kjedelig kvit ei fra h&m fra i fjor. tenkte å prøve å sy ei i år.

  sukk, alt for mange prosjekt... alt for liten tid ~ lite overskudd. Jaja, må ligge litt i sola og berre kjenne den varme også!! mmm

  SvarSlett
 12. Så fin!! Flink mamma og supersøt gutt. Vi har ei lue i liknende fasong kjøpt på Zara for flere år siden - og denne er den eneste som lillejenta mi ikke kaster av seg for tiden. Særdeles upopulært å gå med lue, må vite. Den lua har bånd tvers over under haka og er festet med en knapp i siden. Desverre også litt for liten, så jeg leker med tanken på å tegne av et mønster av den lua. Det var dette med tiden da, som nevnt over. Og tiltakslysten. Blir inspirert av å se at du får det til!
  :)

  SvarSlett
 13. Søteste lua! Så trist at den ble hakket for liten for kjekkasen, men akk så godt du fikk nyte gleden over godt utført arbeid en hel natt før du oppdaga det! (o: Lykke til med ny luedyst. Fikk lyst til å sy, jeg også! (o:

  SvarSlett
 14. Så kjempe søt lue og ennå søtere gutt :)
  Kjekt å sy ute, må prøve det en gang.
  Har lagt meg til som følger hos deg for en stund siden og synes du lager så mange fine ting. Veldig morsomt og inspirerende å være innom.
  Han en fin fin kveld videre
  Katla

  SvarSlettblogger template by lovebird