tirsdag 2. februar 2010

Forelska i Blåmann...

 
Eg må nesten fortsette temaet frå forrige innlegg. For i dag såg eg kva som er neste hovudbok i Blåmann barnebokklubb, og det er boka Forelska av Rébecca Dautremer. Ho er utdanna grafikar og illustratør med ei rekkje vakre biletbokprosjekt bak seg før ho begynte å skrive sine eigne. Forelska! vann den franske Prix Sorcière då den kom ut i 2003. (Kjelde: Blåmann Barnebokklubb)
 
Dette er forresten ein veldig flott bokklubb! Den har barnebøker for små og store barn, og alle er på nynorsk. Mange fiiine bøker! Eg er opptatt av god litteratur for barn - det er ikkje kva som helst som går gjennom nålauget her i huset, og eg er jo sjølvsagt også tilhenger av å ta vare på det nynorske språket. Barnelitteratur på nynorsk er herleg for nynorskbrukarar, men også for andre!
 
I omtalen av boka står det:
Kva er FORELSKA for noko, lurer Simone. Ho spør alle vennene i barnehagen sin, og alle veit dei litt forskjellig om dette spennande og rare, som finst i eventyra og i kroppen og får gutane til å erte - og gifte seg. Oi!  

Den barnlege og fabulerande utrrykksforma blir formidla både i bileta og i teksten, som er leikent gjendikta til norsk av Tove Bakke.  
Jonas seier forelska er å falle. Plask, pladask, rett ned på nokon! Aslak seier forelska er i eventyra. For prinsar og prinsesser. Og Leah veit det må vere TO for å vere forelska. Eller kanskje tre. Eller fire! Kor mange er best, lurer Simone då. Og er det juks eller verkeleg? 
  
Illustrasjonane er poetiske, leikne og fargerike, med noko eventyrleg over seg. Vakre og rosenraude, men òg med mykje humor. Ei bok det er lett å ... falle for!
Alle bilete og sitat er henta frå Blåmann Barnebokklubb

Barn seier så utruleg mykje gøy! Underfundige små kommentarar om livets små og store mysterium. Eg berre MÅ bli flinkare til å skrive dei ned..! 

Har du fanga opp nokre fine utsagn frå dei små som du vil dele?

3 kommentarer:

 1. God morgen travle jobbe-Guro!
  Så herlige illustrasjoner i den boka, og forelskelse er jo alltid et spennende tema både for små og store!
  Her i huset vil ikke gutta på 7 og 8 høre så mye om den slags. Særlig 7-åringen blir fra seg om temaet kommer innpå jenter i klassen, og huff og huff!
  8 -åringen min har imidlertidig betrodd med; mamma, jeg tror ikke jeg er homo, for jeg liker likson jenter, synes de er søte".Måtte jo ssmile der jeg satt, av denne betraktningen.
  Ha en flott dag, Guro!
  Klem Kaspara

  SvarSlett
 2. Takk for boktipset. Den skal jeg se etter på biblioteket:)
  Cecilie

  SvarSlett
 3. Så herlig bok det så ut! Skal definitivt sjekke ut denne bokklubben :) (burde strengt tatt lest mer nynorsk..) Og tusen takk for kommentar og tips! Skal prøve å endre litt på bloggen nå. Og ps.. ja det er nok en liten en som er veldig lik onklene sine hihi. Morsomt at flere ser det :)
  Ha en super kveld!

  SvarSlettblogger template by lovebird