fredag 13. januar 2012

Eg vil bli ein betre fotograf!

Det er formiddag, det har begynt å bli ganske lyst, det har komt ein meter med snø på nokre få dagar, og no er himmelen delvis blå! Åh, så godt det er! :) Eg har leika med vårt litt for avanserte Nikonkamera, men det var nok før det vart heilt lyst, og mens det var overskya og snøkave ute... Men uansett; det så mykje å lære! Eg jobbar med saka, og reknar med at før sommaren kjem, så skal eg vere ein betre fotograf enn eg er no! ;) Det er jo veldig mykje lettare å prøve seg fram når ein er heime samtidig som dagslyset, og dessutan har eg funne massevis av gode nettsider eg må lese gjennom. Men bruksanvisninga til kameraet? Nei, takk, det er ikkje noko for meg! :)

Dette bildet var i utgangspunktet altfor gult og kjipt. Litt sånn typisk inne-på-kjøkkenet-i-dårleg-lys! Forstår du kva eg meinar, eller? Eg brukte jo både kvitt kjøkkenbord og sidelys frå vinduet, men likevel... I alle fall, så syns eg dette var ein litt morsom effekt på akkurat dette bildet. Eg brukar gratisprogrammet Picasa, og akkurat denne effekten heiter svart/hvitt-fokus. Eg fjernar fokuset frå kantane, og får fram dei fine fargane på ullkulene, tusjpennane og den fine keramikken. Den er forresten kjøpt på Stilleben (Københavns-yndlingsbutikk), og er laga av Meyer Lavigne. Klikk på navna så finn du meir info!

Treng du gode fototips, så kan du jo for eksempel gå hit, så finn du nok noko du får bruk for! Eller har du kanskje nokre gode råd du vil dele med meg og andre? No skal eg ut og nyte fridagen min. Cafètur freistar veldig, for det er lenge sidan sist! Og om du er i Trondheim kan vi kanskje ta ein kaffe i lag? Send ein e-post eller legg att ein kommentar, om du tør! ;)

Ha ein fortreffeleg fredag!

6 kommentarer:

 1. Skulle gjerne gått på kaffe med deg jeg Guro! Kanskje lett for meg å si når jeg ikke kan og sitter nedi hovedstaden, men tror jeg hadde tørt altså for du virker som ei knakende kjekk dame :)

  HVORFOR fant vi ikke Stilleben?
  Vet hverfall hvilken butikk som står øverst på lista neste Købentur.

  Du, jeg skrev et innlegg om Pinterest og linka til deg. Du hadde en innmari flott forklaring på hva det var og man gidder da ikke finne opp kruttet på nytt?

  Ja, fotografering er en bøyg for meg også. Har nå aldri tenkt på at det ikke har vært fine bilder her inne da. Vi har lånt et fancy kamera fra jobben til gubben. Har hatt det i flere år nå, så kanskje på tide at jeg setter meg inn i bruksanvisningen. Men gud så kjedlelig da! Men smart...

  Fin hælg!
  Siw

  SvarSlett
 2. Så koselig av deg å invitere på cafébesøk..-og ikke minst modig! :)
  Skulle gjerne sluppet ut av kontoret en times tid, men dagsplanen er fyllt opp. Jeg strir også med fotografering for tiden; det er så lite inspirerende når det er så mørkt ute.. Men nå går vi heldigvis mot lysere tider.
  Håper du koser deg på fridagen og god helg.
  Skjønner forresten godt at du adopterte tilbake søte, Lille Lea!
  Hilsen fra
  LenaE

  SvarSlett
 3. Synes du er en ganske så flink fotograf jeg, alltid fine bilder på bloggen:)
  God helg til deg, Guro!

  Klem, Janne

  SvarSlett
 4. Jeg synes du alltid har så flotte bilder her i bloggen :-)
  Alltid gøy å lære mer uansett!!
  Så spenstig å invitere til kafebesøk via bloggen :-) Jeg hadde gjerne trillet en tur til byen for en kaffe hvis jeg hadde lest innlegget ditt tidligere i dag!
  God helg!

  SvarSlett
 5. Vil så gjerne bli en bedre fotograf jeg og. Men en lang vei tror jeg. Hehe. Så mange instillinger. Men lærer litt etter litt. Får ta tiden til hjelp :)

  Ha en fin søndag!
  Klem Lene

  SvarSlett
 6. Så fint det bildet ble :)

  SvarSlettblogger template by lovebird