søndag 21. august 2011

Blått og grønt og sånt...

Det er så utruleg deilig at det er helg! :) Eg prøvar å slappe av og ha masse overskot til ungane, men har litt for mange ballar i lufta, trur eg... I alle fall har eg ei lang, lang liste med ting eg vil ha gjort! Og jammen har eg ikkje fått gjort både det eine og det andre denne helga også, parallellt med barneleik og koselege besøk!

Då eg opna ytterdøra heime etter jobb på fredag, vart eg møtt av ei vidunderleg lukt av ferske bollar. O Lukke! :) Då hadde mannen baka skulebollar med heimelaga vaniljekrem og handknust kardemomme, og oppskrifta hadde han funne i denne inspirerande bakeboka av M. Schakenda. Det var så utruleg godt! Og så var det så skjønt å komme inn døra når det lukta så godt inne. Heile atmosfæren i huset blir annleis når det står fersk gjærbakst på bordet! :) Ja, så no håpar eg sjølvsagt at dette er den nye fredagstrenden...

Bordet er forresten ei historie i seg sjølv. :) Dette bordet fekk vi nemleg i sommar, då vi fann det på låven heime hos svigers. Det har stått i Farmorhuset, før det flytta inn til sauane... Det er knallfint, og har to ileggsplater som vi håpar vi får brukt mykje! ;)  Men det krevde ein del jobb, for sånne halvvegs vraka bord som ligg på låven, har det sjeldan så veldig godt der... Så vi begynte med ein liten pussejobb, før det vart måla med heftgrunn og tre lag sperregrunn. Då kom ikkje lenger beisen gjennom malinga, så då var det på tide med ytterlaga. Vi brukte vanleg, kvit interiørmaling, og sjølve bordplata fekk to strøk. Då såg den veldig fin ut, altså! :) Men no er den ikkje så fin lenger... Kaffe lagar flekkar i malinga med det samme den kjem på bordet, og det er også andre ting som alt har laga merker. Isj! Har du gode råd? Skulle vi brukt golvmaling eller noko? Eller skulle det vore lakka på toppen?
Tripptrappstolane er også nymåla. :) Ein grøn og ein blå. Herleg! No går det i grøn-blå-turkise nyansar i heimen her, og eg er fornøgd! - men ikkje heilt ferdig enno.. Tusen takk til Karen Klarbæk for masse inspirasjon!! Eg har ein slags mistanke om at det er ho som står bak fargane på ulike, nydelige produkt frå Søstrene Grene... ;) 
Ho står bak enormt mange gode idèar på bloggen sin også!

Fleire glimt frå hus, heim og kreaprosjekt kjem etterkvart! No skal den nye plassen min i kjøkkenkroken innviast ganske snart, trur eg..! Og forresten - såååå glad for koselege kommentarar! Takk!

Fargekodane til stolane vart etterlyst, så dei kjem her:
Vi fann ein mugge frå Ikea og ei skål frå Søstrene Grene i nyansar vi likte,
og i malebutikken brukte dei eit apparat som kunne gi riktig oppskrift på fargen. Genialt!!
Det vart ingen enkel fargekode av det, men på etiketten på boksen står resepten:
Den grønne: B-base, BV009 GI010 SV009,5 (009 1/2)
Den blå: Hvit-base, BS008 FS003,5 (003 1/2) SV009,5 (009 1/2)
(Vart dette forståeleg? Får ikkje til å skrive 1/2 med små teikn, 
men det er eigentleg det som står, og ikkje -,5!)

Ønskar deg ei fin og god veke!

12 kommentarer:

 1. Hei!
  Har brukt vannbasert gulvmaling "Trestjerner" på både skrivebord og babystol. Funker helt supert! Brukte ikke heftgrunn eller sperregrunn, men resultatet ble supert og holdbart. Veldig fine stoler! :-)

  Lill

  SvarSlett
 2. Så flotte tripptrappstoler :) Jeg har også lyst til å male mine, men vet ikke hvilken maling jeg skal velge.. :S

  Håper du har en flott søndag,
  klem fra silje :)

  SvarSlett
 3. Mmm så deilig å komme hjem til lukten av hjemmebakte boller:)
  Fint bord og herlige farger på stolene:)

  Ha en fin uke
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 4. Så flot en farve... på stolen... har du farvekode på den? klem fra C

  SvarSlett
 5. Bloggen din er bare så koselig, Guro=) Og jeg liker godt at du skriver litt om interiør også=) Ha ei strålende uke=) Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 6. Åhh, har du en mann som baker...? Lucky you:) Stolene ble forresten kjempefine! Har også en tripptrapp jeg gjerne skulle ha malt, hva slags maling brukte du der...?

  SvarSlett
 7. Så fine farger på stolene! Og for en mann som møter med nybakte boller - herlighet, det høres jo nydelig ut! Og du - tusen takk for dine fantastisk hyggelige kommentarer på bloggen min! Jeg blir sånn ordentlig glad av dem:) Ønsker deg også en fin og god uke!

  SvarSlett
 8. For noen herlige farger på de stolene:-) Bordet, eller ihvertfall bordplaten, burde blitt malt i Bengalack. Og når du maler med ojlebasert maling er det egentlig ikke nødvendig med sperregrunning, ihvertfall er ett lag nok. Jeg har selv et bord jeg malte feil, og som fremdeles venter på et lag med Bengalack...men man lærer heldigvis av feil:-) Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 9. MMM, Schakenda kan sine saker ja! Vi var innom bakeriet hans i ferien og spiste både boller og div! Jam jam!

  Kjekt å komme innom deg igjen nå.
  Klem til deg!

  SvarSlett
 10. så lekre fine farger! de likte jeg godt, genialt med sånn lurt fargeavlesningsutstyr(?)
  så bra at det finnes lure folk som finner opp slike dupeditter for oss damer som bare MÅ ha den fargen..!

  og bordet blir nok bra med med rett maling..kjedelig med "feil" maling !
  jeg har et trappegelender som har blitt malt feil, og det kjennes ut som noen har smurt yogurt eller noe annet kliss på hele greia! :D
  men, jeg skal bytte det ut etterhvert likevel..så til da får vi leve med seigt gelender ;)

  klem klem ooooog enda en klem!

  SvarSlett
 11. Åh ja, meget mere af de farver....
  og ja, jeg er Søstrenes farvenørd, du har helt ret.
  Lige nu sidder jeg og finder farver til Anna og Clara til forår 2012. Og de bliver fine tør jeg godt love.

  SvarSlettblogger template by lovebird