onsdag 13. april 2011

Knasande gode knekkebrød!

Eg har fullstendig dilla på desse lekre knekkebrøda!
Dei er superenkle å lage, og eg bakte faktisk forrige ladning mens eg steikte pannekaker ein dag!
Men dei forsvinn nesten like fort som dei kjem på benken, så eg rekk liksom ikkje å pakke dei ordentleg vekk, før eg må lage ny porsjon, så neste gong skal eg doble oppskrifta..minst!

Oppskrifta fann eg i ei utgåve av BoligLiv tidligare i år, eit blad som forresten er heilt fullt av store mengder nyttig inspirasjon og idèar, både når det gjeld mat, interiør, hage og hobby... Verkeleg eit favorittblad!!

Dessutan har eg funne ein skjønn, liten blogg som kom med ei freistande knekkebrødoppskrift til meg! Så no må mannen berre begynne å dyrke surdeig igjen.. ;) Ta ein titt inn hit!
Knasande gode knekkebrød 
à la BoligLiv
30 g havregryn
30 g solsikkefrø
30 g graskarkjerner
40 g sesamfrø
50 g linfrø
100 g kveitemjøl
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl vatn
1/2 dl olje
Bland det tørre før du blandar i vatn og olje. Deigen skal vere klissete.
Legg deigen på eit bakepapir, og legg også bakepapir over. 
Kjevle den ut så den passar på ei bakeplate, 
flytt den over og fjern det øverste papiret.
Steikast på 200 grader i ca. 15 minutt.
Avkjølast på rist og oppbevarast best i papirpose.

Kos deg!

- og hugs blogglotteriet som trekkast på fredag!

7 kommentarer:

  1. Mmm...ser godt ut!!!

    God onsdagskveld til deg og dine! :)

    SvarSlett
  2. 15 minutter steketid? Kanksje det er redningen for mine knekkebrødforsøk? Har flere oppskrifter der det skal stekes i timesvis (ok da, kanskje bare en time) og det blir da litt mer ork.

    SvarSlett
  3. Ser skrekkeleg godt ut! MÅ prøva!

    Klem

    SvarSlett
  4. Liker kjevlemetoden, må prøves:)

    Hvetemel vil jeg helst holde meg unna når jeg skal ha knekkebrød, selv om det sikkert er knasande godt:)

    Fine bilder! God natt til deg og minstemann Guro;)

    SvarSlett
  5. Ser mumsigt ut, själv har jag aldrig provat att baka knäckebröd.

    /Mia :)

    SvarSlett
  6. Hmmm...må visst ut og romstere i kjøkkenskapa for å sjekke om eg har alle ingrediensane.

    SvarSlett
  7. takk for et bra oppskrift! Jeg elsker å lage mat! Denne oppskriften må prøves ut.

    SvarSlett



blogger template by lovebird