lørdag 27. november 2010

Realitetsorientering...

Den evige optimisten får seg eit lite slag i trynet, og treng ei lita realitetsorientering... Når skal eg eigentleg lære?? Intensjonane er veldig gode, og måla er i og for seg oppnåelege, men ikkje med eit slikt tidsskjema!

I morgon er jo første søndag i advent, og det er høgtid! Vi skal ha forventningar og bygge forventningar, vi skal ha det fint rundt oss og pynte meir og meir mot jul. Det likar i alle fall eg. :) Men i dag er ein vanleg laurdag, og eg ville jo ikkje at Storesøster skulle sjå advents- og julepynten enno! Då blir det meir stas i morgon! Ho fekk berre sjå kassa som pappaen tok ned frå loftet før han forsvant for å "halde barnevakt", som Storesøster så fint kallar det.

Etter ein laaang laurdag med bytur, julemarknad, flyttehjelp og middagsbesøk vart det endeleg kvelden og leggetid, og eg kunne slå til med førebuingane til adventsfrukosten i morgon tidleg! :) 
MEN det er her vi kjem til det punktet som handlar om å sjå realitetane i augene og lære! 
Adventsstaken frå i fjor var ubrukeleg, og dei fire halvbrente, stusselege lysa stod på eit fat saman med restane av nokre få kongler. (Ja, og eg hadde sjølvsagt berre TRE nye lys...argh! Kvifor det?) Kransen var full av stearin og limpistollim, samt eit flekkete lilla silkeband. Greit, då er det berre å brette opp ermane og fikse. Eg er jo litt kreativ, og eg har mykje dilldall eg kan bruke! Men så våknar lillebror og vil ha pupp, og han vil bærast heile tida, og natta som var sov vi aaaaltfor lite. Sliten... 
Så medan Lillebror duppar på venstrearma mi no, kan eg blogge med høgre. Eg kan vise dårlege kveldsbilder av halvferdige prosjekt og utprøvingar, og sutre litt, sjølv om det ikkje eigentleg er det eg har bloggen til... Etterpå skal eg rydde det verste rotet. Og i morgon skal heldige Storesøster få hjelpe meg å lage krans til ytterdøra og lysestake til kjøkkenbordet. DET blir ein koseleg søndagsaktivitet! Gler meg!

Trøytt og god nattaklem frå nybakt tobarnsmor... :)

7 kommentarer:

 1. Kjenner meg litt igjen her, gitt... :) Vi tok esken med adventsstaken ned fra loftet i ettermiddag, og jeg fant ikke bare tre nye, lilla lys - men 3x3 forskjellige typer lilla lys. Får finne på noe lurt i morgen! Håper du får en god natt, kjære Guro!

  SvarSlett
 2. Du må ikkje stille så høge krav te deg sjøl vettu, nybakte mammen :o)

  Litla snuppå får værr med på pyntinga ja, e jo stas det!

  Hjelpe det litt om eg seie at her i heimen e det ikkje ein adventsstake i nærheten eingong, tihi :o)
  Maling det går i her, så komme vel pynting ittekvart tenke eg ;o)

  Kosa deg i mårå!

  SvarSlett
 3. En beskrivelse som høres kjent ut her i heimen også. Vil mye!
  Håper du har fått ei god natts søvn oh kan nyte adventsforberedlesene sammen med ungene!
  For ungene er det sannsynligvis artigere med denne versjonen- de liker jo å hjelpe til med det meste!

  SvarSlett
 4. Emilie hjalp meg å pynte litt i går, veldig kos! Slapp av og kos deg med pyntinga sammen med storesøster:) Hva gjør du forresten i kulden? Går du trilletur? Stor klem fra en annen trøtt nybakt mamma.

  SvarSlett
 5. Åh, ja er det ikke typisk?
  Men du skal se dere får en koselig søndag, med pynting og fiksing:)

  SvarSlett
 6. Hehe, dette høres veldig kjent ut! Jeg fant også noen halvbrente lys fra i fjor (og jeg har INGEN nye), og duken jeg skulle pynte med har jeg ikke rukket å sy ferdig. Men heldigvis går det an å kose seg selv om ikke alt er på stell. Håper du har en fin adventssøndag tross alt!

  Og forresten, denne hilsenen ble skrevet i to omganger fordi det var en liten gutt her som plutselig våknet og trengte pupp og trøst :-)

  SvarSlett
 7. jeg har 4 helt nye lys, men finner ikke adventsstaken.
  den 7 armede julestaken er kommet i vinduet, men jeg finner ikke sjøteledningen jeg trenger for å kople den opp.
  et stort flott "nedtellingslys" med 1-24 fant jeg, men det var brukket midt på nr 14.

  MEN, jeg fikk har akkurat hengt opp vår flotte adventsstjerne i stuevinduet, og vips så sto det tre fornøyde barn der, klappet begeistret og sa: Så fint det ble mamma!!

  :) skal ikke alltid så mye til, selv om det er mye vi vil!

  God helg, og kos dere!

  SvarSlettblogger template by lovebird