onsdag 12. januar 2011

Tøybleieforsøket vårt...

Vi har bestemt oss for å prøve tøybleier til Lillebror. Eg har noko å innrømme... Vi får det liksom ikkje til!
Tanken er god, viljen er der og alt utstyr er på plass. Men kvifor får vi det ikkje heilt til å funke? Eg lurer på om kanskje Lillebror er litt misfornøgd. Det kan vere at eg ikkje skifter bleia ofte nok. Eller er det kanskje noko eg berre trur, for å ha ein grunn til å gi opp? Foreløpig blir det nesten oftare papir enn tøy, men vi har ikkje gitt opp enno! Kanskje du kan hjelpe meg med motivasjonen?

Bilda er frå stelleplassen, med klede, klutar og bleier i fine korger. Eg likar at det ser ryddig og freistande ut!
Og når eg har rydda litt, så blir det jo fint! Og i kleskorga kan du sjå kva slags fargeskala eg brukar mest til vesleguten... Deilige, fine blå, brune og grå, og ull, ull, ull...

Når dette innlegget blir publisert er eg forhåpentlegvis på flytur. Moro med planlegging! ;)
Ønskar deg ei framleis fin veke!

18 kommentarer:

 1. Hei:) Det er gøy at noen prøver dette:) vi hadde kun en i barselgrupa som hadde tøybleier og det funket for dem. Vi har IKKE vært like flinke... Lykke til

  SvarSlett
 2. HEi:) Malthe bruker tøybleier og er nå 1,5 år. Vi bruker en papirbleie om natten, det er alt. Vi har forskjellige typer bleier som vi har kjøpt hos bleieboden, vi liker alle alt i ett bleiene, men har fått noen favoritter som BumGenius AIO og BumGenius Elemental.Jeg har sydd poser i voksduk med glidelås til de brukte bleiene i barnehagen og det ligger en rull med rispapir i stellehylla. Barnehage"tantene" synes det er kjempekjekt med tøybleier og hyggesnakker mang en gang om dem:)
  Lykke til videre, kanskje det blir lettere å bruke bleiene når lillebror blir større? Og, det er godt å tenke på at man forsøpler litt mindre enn nødvendig:)

  Ha en god dag.

  Hilsen Silje

  SvarSlett
 3. Hei!!
  Kan dessverre ikke hjelpe deg så mye angående tøybleiene, jeg er litt for godt kjent med papirvarianten ;)
  Veldig koselig blogg du har. Kunne du tenkt deg å svare på hvordan du har vannmerket bildene dine? Jeg vil gjerne gjøre det, men finner ikke helt ut av det. Hilsen fra Ellen

  SvarSlett
 4. Stå på med tøybleiene!
  Jeg brukte det første året på begge mine. Helt til de begynte i barnehage og barnehagen nektet.
  Har du lagt merke til at det lukter mindre vondt av de brukte tøybleiene? Det virker som det skjer en kjemisk reaksjon på papirbleiene så det blir en helt uutholdelig stank.
  Vi brukte vaskerommet som stellerom og sluttet etter hvert å legge lokk på bleiebøtta (okei, den falt av og ble vanskelig) og det viste seg at det ikke ble noe problem luktmessig. Det ble langt verre da vi måtte over på papirbleiene. Da måtte lokket på!

  Og tenkt så mye mindre søppel!
  Hvis bleiene lekker er de enten litt for små eller litt for store.

  Når jeg tenker meg om var det litt vanskelig de første ukene. Bleiene var nok litt store. Det blei bedre etter en måned.

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Stå på , og legg vekk papir bleiene, det er mykje enklare å kun bruke tøybleier, sjølv om ein feks.skal på tur.Eg prøva litt begge delar i starten, og det funka ikkje så bra.
  Men det tok litt tid før eg landa, har bruka time på time for å lese tips og råd og bleieshoppe på nettet.
  Men no er eg fornøgd, så brukar tøybleier til både 1,5 åringen og den nyfødte:)
  Eg brukar no kun happy heinys onesize, og brettisar med ull på natta, syns det blei rotete å ha mange forskjellige bleier.
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Flott blogg du har.
  Bra nokon prøvar, vi prøvde og, men ga opp. Vesla fekk eksem av sperrebleia, men ellers var eg forsåvidt fornøgd. Men der er jo eit utall å velge i, og lett og gå seg vil, (som nok eg gjorde).

  Anita Kristin

  SvarSlett
 7. Gutten er skjønn uansett, med eller uten tøybleier.

  Det er fordeler og ulemper med både papir- og tøybleier og jeg synes ikke man skal føle seg som noen dårligere mor selv om man velger papirbleiene. Her blir det nok papir, og så kan jeg heller bruke tiden til å lage hjemmelaget babymat når den tid kommer.

  SvarSlett
 8. Da vi fikk datteren vår i 1996 insisterte jeg på å bruke tøybleier av miljøhensyn (ung og visjonær) - mens mannen var litt mer skeptisk - men han ble med på løpet. Vi visste jo ikke om noe annet - for hun var jo vår første. Så det gikk med litt ekstra strev. For det er det. 16 mnd etter ble lillebror født - og med to bleiebarn satte mannen foten ned - og krevde å bruke papir i tillegg. Og to bleiebarn er ganske mye bleier - så det hele sklei mer og mer over til papir. Men da ga vi bleiene videre til et par som fortsatte tøygjerningen.

  Lykke til - uansett hvilken metode dere måtte falle på etterhvert. Klemklem ;)

  SvarSlett
 9. Vi brukar berre tøybleier, og det funkar veldig fint her. Brukar mest Bumgenious one size lommebleier (det ser ut som om det er det de har?), dei er veldig gode, synest vi! Natt og dag (berre med litt ekstra i om natta, iallefall når ho er så stor som no!) Mitt tips er berre å prøve litt. Vi starta med brettebleier. Det var ikkje like kjekt, synest eg, men det funka, det og...

  Eg lurer på kva du meiner når du seier han er misfornøgd. Grin han? Tøybleier må skiftast litt oftare enn papir (men ikkje så veldig, er mi erfaring). Eg er heilt sikker på at det er MYKJE betre for huden, så eg nektar å tru han er misfornøgd :) Dessutan er eg SÅ einig i at det ikkje luktar like ille. Og forresten, om det lek bæsj, så blir det betre når han begynner å ete anna enn mjølk!!!
  Ikkje mykje til råd her, kanskje, men litt motivasjon??

  SvarSlett
 10. Hei du :-) Kanskje han er litt liten og trenger for ofte skift? Hvor ofte skifter du? Vi fant etterhvert ut at de holder ca 4 timer, men da er det fullt! Hvis du ikke får det til å funke - ta en pause og prøvigjen når ahn begynner med annen mat, vi starta i september, da var Emil 6 mnd - vi har aldri vært i tvil om vi skulle "holde ut" men måtte bruke papir på natta når han bikka 18mnd.

  Du tar forresten flotte bilder :-)

  SvarSlett
 11. men åh, nu var det länge sedan jag var här inne!!

  Har ni fått en liten, stort grattis!!
  Lycka till med tygblöjorna, det är beundransvärt att köra med det tycker jag!
  kram
  Ylva

  SvarSlett
 12. Lycka till med tygblöjorna! Har aldrig lyckats själv eller har faktiskt inte orkat prova. Fast jag har tänkt tanken, önskar att jag varit lite mer driftig där.

  Kram Sofia

  SvarSlett
 13. Ingen tips herfra, det ble visst bare med tanken når det kom til tøybleier..

  Men fine bilder, og supersøt liten gutt. :)

  God flytur!

  SvarSlett
 14. Hei!!
  Håper dere koser dere på tur! Ville takke for en flott (og rask) postlevering her :) Lekkert! Liker svært godt! Så masse fine ting du har sydd under her også! Tøybleier er jeg desverre grønn på så der kan jeg ikke hjelpe deg... Håper dere finner ut av det iallfall. Søøøte søte lillebroren! :)

  klem på deg!

  SvarSlett
 15. Hei! Det ser ut som vi har veldig likt smak på babyting (mykje ull, fine IKEA kluter og grønn og blå Bum Genius bleier). Min er snart et år og vi har brukt Bum Genius lommebleier på han siden vi kom heim frå sjukehuset. Har prøvd litt forskjellige, men er mest fornøyd med BG. Sant at det blir VELDIG mykje bleieskiffting då dei er så små, men rundt 6 mnd plutselig ble det halvparten så mykje vasking og like lettvint som det vanlige klesvask. Må berre anbefale at du holde på med tøybleiene litt til :) Som mannen min pleier å si "eg var litt skeptisk med dei på begynnelsen, men no synes eg at engangsbelier på han er like fine som engangsservietter på restaurant- litt billig og litt ekkelt".

  SvarSlett
 16. Hei! Me har brukt tøybleier på begge våre, minste er straks eitt år no. Det ser ut som om du har Bumgenious, det har me også brukt, men eg syns ikkje innlegga som fulgte med var særlig gode åleine. Hvis bleiene lekker er det ofte fordi det er for lite oppsugingsevne - det kan fiksast med meir innlegg. Du kan kjøpe innlegg, eller du kan sy sjølv (bambushanddukar som dei har på Princess er kjempegode til det) eller du kan prøve litt med vaskeklutar, gaskluar og sånt som ein ofte har liggande.

  Håpar det ordnar seg, og stemmer i med dei som seier at det blir mindre bleieskift etterkvart! Du kan også få mange tips på tøbleier.no og tøybleieforumet på tettinntil.no.

  SvarSlett
 17. Hei igjen! Og tusen takk for at du tok deg bryet med å svare meg! Det funket aldeles utmerket, og virket mye enklere enn det jeg fant da jeg søkte på nett. God søndag videre! Ellen

  SvarSlett
 18. Hei på du! Kjenner meg litt igjen her.. vi har også tøybleier liggende.. akkurat samme type og tror jeg. Til størstemann var vi flinke ganske lenge.. men så kom minste til verden. og der stoppet det liksom. Men jeg skulle så absolutt ha kommet igang igjen på minste nå. siden han passer dem. Det er jo for dumt å bare la di ligge når man først har handlet inn;)

  Fortsatt god søndag til deg og dine:)

  SvarSlettblogger template by lovebird