onsdag 20. oktober 2010

Ein vinterleg haustdag

Årets første kvite morgon!
I pysjamas og med kalde tær tok eg forventningsfullt med meg Storesøster bort til vinduet i dag tidleg. Eg hugsar så godt kjensla av den første snøen då eg var lita! Dette magiske, kvite teppet som gjer at alt blir annleis. Hagen ser annleis ut, lyset er forandra og lydane er pakka inn i vatt. Augene til Storesøster skinte, då ho høgtideleg kunne informere om at i dag skulle ho ha med skia i barnehagen...Vel, min entusiasme stod nok ikkje til forhåpningane. Det er litt tidleg for skigåing enno, meiner no eg.

Etter å ha kikka på nydelege haustbilder her, måtte eg ut på trappa og knipse litt sjølv. Ericaen og lavendelen har fått kvite tepper på seg, og den finfine sofaen på verandaen har også fått nokre fnugg... Den har imidlertid blitt populær blant skjærene i nabolaget, som plukkar skumgummien ut av holet i armlenet. På samme måte som dei plukkar skumgummi ut av bittesmå hol i tørkestativet..! 

Det er innekos for meg i dag også, trass i knallblå himmel, sol og kvite tretoppar... Tenk å kunne gå seg ein liten tur i marka i dag!! Rusle rundt, sjå siste restar av haustfargar innimellom den mjuke, tørre, fine snøen, knipse nokre bilder (for det er ein utruleg god måte å SJÅ på!), bevege seg og kanskje til og med bli litt svett og andpusten.. Ja, ikkje det at eg ikkje er andpusten, men svett blir eg ikkje av å reise meg frå stolen, i alle fall.. ;) Magen er diger og i vegen, kroppen er tung og Lillebror må berre komme!!

Ha ein STRÅLANDE dag!

15 kommentarer:

 1. Så herlige bilder! Her har det også lagt seg ett hvitt teppe igår kveld og i natt, og fortsatt laver det ned. Og det aller beste er, akkurat som du sier, barnas glede over snøen.

  Ha en fin innekos-dag!

  Klem fra Maria!

  SvarSlett
 2. For noen nydelige bilder!

  Syns nå pent lillebror kan vente med å komme til den 28, tror det var det jeg tippet, hi, hi:)

  SvarSlett
 3. HERLIGE bilder Guro! Du er også en knupp, vi sees kanskje i neste uke. Får ta det på sparket om ikke lillegutt har kommet. Se forresten kommentar til deg på vår blogg:)

  SvarSlett
 4. Åh hjertesuk.. Smukke billeder!
  Glæder mig til januar, hvor vi drager nord på til årets skiferie!

  SvarSlett
 5. Blir iallfall en skikkelig vintergutt nåda som snøen har vist seg frem! Her ligger det hvitt på det meste ute;) og kaldt!! brr! Nettopp kommet fra jobb, skal fyre i peisen og tenne stearinlys!

  Håper du slipper å vente så lenge nåda! Lykke til, når som helst;)

  Klem

  SvarSlett
 6. Bilda dine blir berre flottare og flottare, Guro! Kunst er det, rett og slett, og sette så ulike detaljar saman til eit så vakkert heile.

  Skjønn er du også, med orda dine.
  Du varmar hjartet mitt:-)
  mams

  SvarSlett
 7. Det bildet som du har til headern er bare såå nyydelig:) blir glad av sånne fargerike bilder!!!
  Ps har noe til deg inne hos meg:)

  SvarSlett
 8. Kjempefine bilder! Jeg fikk umiddelbar lyst på peisild og kakao!
  Innetid er seltt ikke verst, spør du meg, selv om det er fint ute. Det er jo også veldig fint i sofaen!

  Grattis med snart helt ny bebis, også!

  SvarSlett
 9. Jeg får bare ønske deg lykke til nå som fødselen er nært forestående..:-)

  SvarSlett
 10. Ja, kom! Kom, Lillebror! :)

  SvarSlett
 11. Hei - glad jeg snublet over denne bloggen! Flott, inspirerende og nydelige bilder:-) Herlig med snø - våknet til masse nysnø i dag, jeg også. Jeg kommer tilbake!

  SvarSlett
 12. Så nydelige, stemningsfulle bilder... Deilig deilig...de små ting... :)

  Marit

  SvarSlett
 13. Ja, no snør vi visst aldeles ned her! Og eg kosar meg eigentleg glugg ihel! ;)

  SvarSlett
 14. For pokker nogen billeder af dit snevejr .. Det ser simpelthen fantastisk ud, og jeg længes simpelthen sådan til Norge når jeg ser alle de fine billeder.. :)
  Hav en rigtigt dejlig dag.. .)

  SvarSlettblogger template by lovebird