fredag 19. mars 2010

Nostalgisk sy- og strikkebok!

Fredagskveld. Deilige, deilige fredagskvelden!
Eg skal kose meg i sofaen med gullrekka, pizza og fyr på peisen.

Er det nokon som kjenner att denne boka? Eg såg deg i eit innlegg hos Den gode feen, og kjente den igjen med det samme... Denne måtte vi vel ha hatt heime då eg var lita? Mi mamme var formingslærar og iherdig strikkar, syar og vevar, og vi hadde mykje heimelaga klede. Kanskje var ikkje det alltid det kjekkaste, men no i ettertid er eg sååå glad for det! Eg trur absolutt det har vore med å forme meg! I alle fall måtte eg ringe mamma, og sendte ho linken til bileta. Joda, denne kjente ho, og det tok ikkje lang tid før ho greidde å finne den fram til meg. Så no har eg den til låns på ubestemt (evig?) tid!
No er ikkje mamma like ivrig forminsdame lenger, sjølv om ho i det siste har begynt å strikke igjen. Vi lo litt då ho laga leggingsar til Lille A, for som ho sa det sjølv: "Eg plukka opp tråden der eg slapp på 80-talet..." Bokstaveleg talt, nesten...hihi! ;) Og forresten, leggingsane er utruleg populære hos 4-åringen!
 Litt dårlege bilder, med de ser kanskje likevel? Alle bileta er henta frå boka 
Barneklær og kosedyr (1982).
Eg fall pladask for denne varme grå jakka i perlestrikk, og det antrekket var jo som tatt ut av ei reklame for ny, dansk barnekledesign! 

Snart er det påske, og medan andre gler seg til skitur og svett matpakke, gler eg meg til kos i solveggen, strikking og gode bøker... Akkurat no er det riktignok vanskeleg å sjå for seg at den store vårkjensla skal komme, for det kom enorme mengder snø forrige helg, og no er det regn og skodde i massevis.

Ønskar deg ei fortreffeleg helg!

11 kommentarer:

 1. DEN var det moro å sjå att!
  Helsing ei som sikkert er av same slag som mor di...
  Synnøve

  SvarSlett
 2. Der så det ut til å være mye fint ja!
  Og kinasko ser jeg. Det har jeg ikke sett på mange år...
  Flott blogg du har! Første gang jeg er her inne nå, men jeg kommer garantert tilbake:)

  SvarSlett
 3. Ja, den boka er virkelig herlig! Fikk den fra svigermor, for hun hadde masse gamle formingsbøker hun tenkte å kaste (!), men tenkte heldigvis på meg slik at jeg fikk se gjennom først...

  SvarSlett
 4. Hei Guro!
  Så flott bok!!
  Kjekt med gamle bøker :)
  Her nyte me helg. Taco og papirklipp.
  Ha ei glad helg!
  Klemmen

  SvarSlett
 5. Så heldig du var som fant denne skatten!
  plutselig kjenner man igjen klær i modeller man hadde selv..og som nå kan være topp moderne igjen ;)

  ønsker deg ei flott kreativ helg!

  SvarSlett
 6. Det er så gøy å finne slike gamle skatter.
  God helg til deg også !!
  Cecilie

  SvarSlett
 7. Skulle til å si det samme som Cilipus her; så fantastisk å finne slike gamle skatter!! :-) Mødrene våre har jammen noen gullfunn blant sine gamle ting! Slik glede opplevde jeg når mor min kom med Elsebeth Gunthers bøker, og lurte på om jeg kunne bruke dem. OM JEG KUNNE??? :-) Gleder meg til å se alt det fine du skal trylle frem fremover! ;-)

  SvarSlett
 8. I desse tider då Eia og alle forskararane diskuterer arv og miljø syns eg i grunnen dette blogginnlegget ditt Guro vitnar om at Ole Brumm stadig er aktuell med sin kjende replikk Takk, begge deler:-)
  Mams

  SvarSlett
 9. Den findes også på dansk :) Og hele vinteren har der ligget sådan et eksemplar her hos mig, men nu har min mor hentet den hjem igen. Det er en dejlig bog!

  SvarSlett
 10. Det ser ut som det er veldig fine oppskrifter i den boken. Jeg liker så godt genserne med mønster rundt halsen og enig med deg i at den grå var flott og som tatt ut av dagens motebilde.

  Håper snøen smelter fort hos deg nå? I Stavanger er snøen borte og det er kjempedeilig!

  Ha en fin dag :)
  Kjersti

  SvarSlett
 11. Så fantastisk! Jeg skulle akkurat til å si det, dette er jo som å se nåtidens mote igjen.. Veldig festlig :) God påske! Klem Elisabeth.

  SvarSlettblogger template by lovebird