onsdag 13. juni 2012

Memory


Eg har så lyst å lage eit slikt spel! Var ikkje det ein utruleg fin og god og gøy idè?! Og heilt supert å ta med 6-åringen i prosessen! :) Bildet har eg funne hos Lemon Tree StudioEtsy, men det var sjølvsagt på Pinterest at eg først kom over det. Sjekk ut Petit Poulou! Eg trur jammen eg må innom hobbybutikken og handle treknappar i dag! 

Ha ein god onsdag!

torsdag 7. juni 2012

Lunsj med noko attåt

Deilig lunsj. Salat med mykje godt i, og med olivenolje, verdens beste balsamico og krydder frå O&CO på toppen. Servert på det siste bruktfunnet mitt, nemlig djuptallerknane Kartago frå Rørstrand. Fine!

Foreløpig sitt eg berre med ein kaffe latte, halvvegs på farten til jobb. Planen var å drikke den ute på trappa, men bloggelysta var for stor. ;) Og dessutan skal eg sminke meg også, og likar best å gjere det i smug bak kjøkkenvinduet. Lyst og godt! Men det betyr vel at eg må få opp farten!

Ville berre dele dette lunsjbildet og ikkje minst DENNE flash mob'en! Eg fann den via fine Haust i går, og tårene trilla når eg såg på den. Vakkert! Nydeleg musikk og så mange forundra og glade menneske! Rett og slett strålande! Nyt den til lunsjen din, du også!

Ha ein god dag!

onsdag 6. juni 2012

Tålmodighetsprøve

Tålmodigheta mi blir stadig sett på prøve. Små prøver og store prøver.
Kommesegutdøraommorgonenprøver og velgekvaduvilhapåbrødskivaprøver.
Ventepåatbildaskallastastoppprøver og ventepåattørketrommelenskalbliferdigprøver. 
Eg reknar med at desse prøvene er kjent for dei fleste. Det er vel ventepåatsommarenskalkommeprøva også er? Det er sikkert mange der ute som er utålmodige i hagen, slik som eg er. Jøje meg, så seint det går der! Og i år trur eg det må vere rekordseint. Det har jo vore kaldt aaaltfor lenge. Og dessutan er det jo ting der ute som tar årevis å få til! Det er heilt sant! Eg skal komme med eit aldri så lite eksempel.
Sjå på denne fine Klematisen min! (Eg meiner bestemt det er Klematis, sjølv om andre har sagt Humle..) I år er den ENDELEG full av blomster! :) Herleg! Dette er den fjerde sommaren vi bur i dette huset. Den første sommaren flytta vi inn på seinsommaren, og då kom det larver som spiste opp det meste av denne planten. Ikkje nokon blomster. Den andre sommaren klipte eg den ned, men larvene kom likevel, og det kom ikkje så mykje som eit blad som ikkje vart spist opp. I fjor, altså den tredje sommaren, fann eg ut på nettet at det er noko som heiter Klematisveps. Isj! Dei legg egg i stilken på Klematisen, og rett ut av stilken kjem larvene, og landar midt i matfatet. Der spis dei seg store og feite, før dei dett ned i jorda og blir til pupper. Året etter vil dei komme ut av puppene som Klematisveps og legge egg i stilken over seg... Og slik går det. År etter år. Heilt til Guro kjem med anti-klematisveps-spray. Og dessutan måtte eg klippe bort alle bulkete (eggeholdige) stilkar. Så vart det berre blad på denne planten det året. Men i år, FIRE ÅR etter at eg starta, kjem blomstrane! Hurra!! 
Andre som må vente tålmodig er desse maurane. Men dei ser ut til å stortrivast med ventinga. Eller, det er kanskje berre eg som ventar, mens dei håpar at denne fasen ikkje skal gi seg... ;) Ser du kva det er? Det er ein søt, liten peonknopp! Eg gler meg i alle fall til den skal springe ut i full blomst!
Ein av mine favorittar i hagen. Desse valmuene har spreidd seg langs heile den søndre husveggen på desse fire åra. Det begynte med tre flotte valmuer, og no er det mange! Og eg elskar den sterke oransje fargen og dei florlette, tynne kronblada. Til og med den lodne knoppen er vakker!
Ønskar deg gode dagar i hagen!

lørdag 2. juni 2012

Action hos Finn





Her vart det fart! :) Eg har laga annonse på Finn.no, for å selge unna pent brukte klede. Og jammen var det mange som var interesserte! Moro! Du kan finne den her, om du vil. Trur jammen eg må finne fram meir og selge unna, for vi har jo ikkje bruk for det lenger... Her i huset sorterast kleda i fleire omgangar, i mange bunkar, og med mykje fram og tilbake. Fretex? Nokon som vil arve? Selge? Samle på? Unisex? Sesong? Må reparerast? Joda, eg har nok å halde på med, om eg vil... ;)

Ha ein strålande laurdag!


fredag 1. juni 2012

Lappetepper til inspirasjon





I dag måtte eg berre vise fram nokre inspirasjonsbilder eg har samla på fantastiske Pinterest. Sjekk ut fleire her! No for tida syns eg trekantar er heilt herlege, og fall pladask for dei to første bilda her. Kunne verkeleg gått laus på restekorga mi til desse prosjekta, men kjem eg til å gjere det...? Neppe. Likte sommarkjensla det tredje teppet gav. Mange fine lappar ein kan kikke på leenge, og fargane var forfriskande fine (om enn ein smule overeksponert på bildet...hihi)! Men det siste trur eg likevel er min favoritt. (Eller er det nummer to som er det, kanskje...?) Med nydelege, blå og grå fargetonar, og den gule kanten rundt. Love it! Og så er jo sekskantar også vakre. ;) Men tenk deg for å ein jobb det er å skulle få alle dei tusen hjørna til å passe perfekt til kvarandre! Sorpedorpeguro har nok ikkje sjans! :) 

I dag har eg hatt luksusdagen min. Det betyr fridag. Og eg lot husvasken ligge. Latskap - eller nødvendig for å kose seg? For meg er det i alle fall slik at det av og til er berre godt å snu ryggen til rotet. Eg kjem aaldri ajour, uansett, men no nærmar fredagskvelden seg, og eg skal ta ei rask ryddeøkt. Det må til, om eg skal kjenne helgefølelsen komme!

Ha ein fin fredag!



blogger template by lovebird